Youthstart is een non-profit organisatie die kanszoekende jongeren zelfvertrouwen geeft en de weg toont naar ondernemerschap.

Tijdens een achtdaagse training ontdekken de jongeren, die vaak het gevoel hebben dat ze aan hun lot zijn overgelaten, hun talenten en krijgen ze terug zelfvertrouwen.

Ze voelen zich opnieuw in staat om zich te ontwikkelen, hun idee├źn te delen en uiteindelijk ondernemer te worden van hun leven zodat ze hun dromen kunnen waarmaken.

Rond het jaar 2000 volgde Miguel Garcia zelf nog het trainingsprogramma van YouthStart. Hij ontdekte er wat hij echt wou doen: ondernemen. En dat deed hij. Ondertussen is hij CEO van Liquidfloors, de Belgische marktleider in gietvloersystemen.

Miguel ondersteund Youthstart vandaag door als ambassadeur op te treden en te helpen waar dat mogelijk is. Na een aantal jaar zetelen in de raad van bestuur blijft hij tot op vandaag lid van haar algemene vergadering.

Het is dan ook symbolisch dat hij in 2019 tijdens de YouthStart Entrepreneurial Day als alumnus de prijzen sponsorde die de jongeren overhandigd kregen. Het maakt de cirkel rond: na 15 jaar ondersteunt hij zelf zijn vroegere steunpunt.

Eerder zamelde Miguel samen met een team van bevriende ondernemers een flink bedrag in voor YouthStart. Dit deden ze door in 2017 de Mont Blanc te beklimmen tijdens een uitgebreide expeditie.

Mission Mont Blanc 2017. Vlnr: Miguel Garcia, initiatiefnemer Robbert Desmet (ceo Woodstoxx), Bart Debondt (ceo Youthstart)

‘Wilskracht, daar gaat het voor mij om. Dat is wat je nodig hebt om te geraken waar je wil geraken. Jongeren die het in het leven al moeilijk hebben gehad, zijn vaak weerbaarder, hun wilskracht om alsnog te slagen is groter. Organisaties als YouthStart zijn onmisbaar om kanszoekende jongeren daarvan te overtuigen.’

Iedereen heeft talenten, maar ze ontdekken en geloven is niet altijd makkelijk. Dat werd duidelijk tijdens onze Youtstart Game Of Thrones!
#whatsyourtalent

Lees hier meer over de sponsoring van YouthStart door Miguel: