Deze blog post delen:

Zelfstandigen en organisaties doen er alles aan om draaiende te blijven en economische schade te beperken. Maar de bottleneck blijkt nog vaak materiaal belevering. Gesloten leveranciers zijn op dit moment een grote bedreiging voor de planning van duizenden lopende projecten in de bouwsector.

Op 16 maart stopte de wereld even met draaien. Letterlijk. De bedrijfspoorten gingen massaal op slot na het aankondigen van de overheidsmaatregelen. Bedrijven die er alles aan deden om hun activiteiten overeind te houden werden daar zowaar op aangestaard. Maar het tij keert nu.

Na twee weken zinkt de realiteit stevig binnen. Covid-19 loopt niet wijdbeens van ons weg.

Op dit moment is de bliksemsnelle aanpak van onze ziekenzorg haar succes aan het bewijzen: We are flattening the curve. Maar het virus zal onze wereld nog een tijdje in haar greep houden.

We zullen er op een rationele manier moeten leren mee omgaan.

Dat betekent vooreerst onze gezinnen, families en medewerkers beschermen. Maar als het even kan, ook het redden van onze samenleving.

Wat een begrijpelijke ‘freeze’ reactie was toont zich stilaan als een plundering van onze staatskas. We beroven onszelf van middelen die we nooit hebben gehad.

De economie draaiende houden is nu dan ook cruciaal, en veel bedrijven die alles dicht gooiden bij de eerste aankondiging keren nu op hun stappen terug. Kasstromen hebben zo hun manier om de realiteit te schetsen.

Het is duidelijk dat dit alles langer zal duren dan wij voorzien hebben. Overleven op steunmaatregelen kan daarbij geen optie zijn.

Intussen stimuleert de overheid volop de heractivering van werk.

Liquidfloors beschikt over een sterke voorraad aan eigen producten. Dat is een voorrecht, en voor heel veel zelfstandigen niet het geval.

Voor toelevering van kleine materialen en hulpgrondstoffen worden we ook degelijk ondersteund door vaste toeleveranciers. Net als verschillende spelers in de markt zochten deze meteen naar oplossingen, en met succes.

Daarnaast worden we echter steeds meer geconfronteerd met uitgelopen planningen door het simpelweg ontbreken van bouwmaterialen bij aannemers die voor ons komen in het bouwproces.

Dat beïnvloedt ons werk, want wij kunnen pas verder als de elektricien en loodgieter hun werk hebben afgeleverd.

Niet zelden blijkt het probleem niet bij de vakman te liggen, maar bij zijn toeleveranciers.

Leveranciers en groothandels, jullie zijn een belangrijke factor in het beperken van de aankomende crisis in de bouwsector.

Aan de leveranciers en groothandels die nu nog niet terug actief zijn:

Ga verstandig om met alle maatregelen en zet bescherming en gezondheid voorop.

Maar zorg er wel voor dat jullie op een rationele manier maximaal blijven toeleveren. Elk ander scenario levert veel meer nadeel dan voordeel op.

Het zal zich vertalen in betere vooruitzichten en een dankbaarheid van uw cliënteel. Nu meteen, maar ook later. Hulp wordt namelijk het best onthouden wanneer het er echt toe deed.

Vandaag beleven we een crisis maar ook een kans.

Een kans om de 313.000 werknemers in de bouwsector, én hun gezinnen te ondersteunen. Een kans om het verschil te maken bij onze 74.000 zelfstandigen die nu rond kijken van waar hun volgende levering moet komen.

Draai dan ook alsjeblieft collectief het bordje om naar ‘open’ zoals gelukkig reeds verschillende collega’s u voor deden.

Samen kunnen we dit doen werken.

Constructieve groet,

Miguel Garcia

bol.com | SORRY WE RE CLOSED WINKEL GESLOTEN METALEN TEKSTBORD ...

Deze blog post delen: